top of page

Duo Maari Kallberg &

Kaisa Ristiluoma

 

 

Old and new East Karelian songs, joik and folk tales are combined into a rhapsody. The performance of the songs and folk tales found in archives and books reflects the musicians' own experiences in East Karelia.

 

 

Maari Kallberg – vocals

Kaisa Ristiluoma – accordion, vocals

*

Duo Maari Kallberg & Kaisa Ristiluoma valmisti vuoden 2014 Kuhmon talvi -festivaalille esityksen Vienanlainen rapsodia. Ohjelmakokonaisuus käsittää vienalaista perinnettä sovitettuna laulu-haitari -duolle, jossa uudet ja vanhat laulut, joiut ja starinat yhdistyvät rapsodiaksi.

 

Duo etsii mahdollisuuksia yhdistää harmonikka ja laulu myös perinteisesti säestyksettömissä laulunlajeissa siten, että improvisatorisuus ja tajunnanvirtamaisuus säilyvät lauluista tehtävissä sovituksissa. Kiinnostuksen kohteena ovat myös karjalaiset tarinat ja runot. Tarinankerrontaan yhdistetty musiikki muuttaa kerronnan säestetyksi puheeksi, jolloin tarinankerrontaan tulee musiikillinen ajatus. Se tekee esityksestä monitasoisemman ja kokonaisvaltaisemman ja pitää myös niiden kuulijoiden mielenkiintoa yllä, jotka eivät ymmärrä karjalan kieltä.

 

*

unnamed.jpg
bottom of page