top of page

Tanssiteatteri Rimpparemmi:

Kaikille kuuluu rakkaus

Chansons de la Vie - Jacques Brel

unnamed.jpg

Ensi-ilta syyskuussa 2019

 

Henri Haakana - harmonikka

Joni Kuokkanen - laulu

Jukka Nurmela - kapellimestari, kontrabasso

Kaisa Ristiluoma - piano

Belgialainen näyttelijä, ohjaaja ja laulaja-lauluntekijä Jacques Brel on myynyt yli 25 miljoonaa levyä, mikä kertoo hänen kappaleidensa suosiosta ja ajattomuudesta. Brelin kappaleita kutsutaan chansoneiksi, ja hänen menestyksensä salaisuus on ehkä juuri laulujen teksteissä. Jacques Breliä onkin sanottu tekstiensä vuoksi myös runoilijaksi. Breliä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana ranskankielisenä säveltäjänä, ja hänen tekstejään on käännetty monelle kielelle. 

 

Tässä lauluillassa muusikot päästävät kaiken irti. Välillä juostaan kuin härät kohti kuolemaa ja välillä pidätetään hengitystä, jotta ei sanottaisi liikaa. Lauluilta koostuu Brelin tuotannon helmistä, jotka on käännetty suomen kielelle.

 

Jacques Brelin laulut kertovat isosti elämästä; rakkaudesta, kuolemasta, yhteiskunnallisista havainnnoista. Synkkiäkin aiheita käsitellään hulvattomasti Brelin tapaan. Amsterdam, Vanhojen rakastavaisten laulu (La chanson des vieux amants), Jos nyt menet pois (Ne me quitte pas) ja muut chanson-klassikot vievät kuulijan Amsterdamin kaduille ja sieltä aina hellään ja katkeraan rakkauteen.

 

Brel lauluillan kokoonpanon kapellimestarina toimii Jukka Nurmela, joka haluaa tuoda lauluillan lähelle Brelin uran alkuaikojen intiimien ja hämyisten klubikeikkojen tunnelmaa. Nurmelan kontrabasson lisäksi kokoonpanossa kuullaan Henri Haakanan harmonikkaa ja Kaisa Ristiluoman pianoa. Brelin tekstejä tulkitsee laulullaan näyttelijä Joni Kuokkanen.

 

Esityksen kesto n. 1h

bottom of page